Julpickles, piccalilli
Publicerat:
2017-12-12Tillagningstid:
Den här röran blir du snabbt beroende av, så jag har gjort en större sats. Den är god till allt. Både som tillbehör, men blandar du den med gräddfil har du chips vips en fantastisk remouladsås. Tips är att packa den i små burkar som blir perfekta presenter att ta med på helgernas bjudningar.
Ingredienser
30portioner
Del 1
- 1,2kgblandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, fänkål, gröna bönor, squash
- 500glök, blandad, t ex röd och schalotten
- 1dlsalt
- 2litervatten
Dag 2
- 1bit(ar)ingefära, hackad
- 1msksenapsfrön
- 1msksenapspulver
- 1-2tskgurkmeja
- 1röd chili + 1 grön chili
- 3lagerblad
- 1mango, i bitar
- 3päron, rivna
- 4vitlöksklyftor, hackade
- 8dläppelcidervinäger
- 2dlsocker
- ½dlmajsena
- 2mskhonung (valfritt)
- olja till stekning
Så lagar du
Del 1
1. Skär grönsakerna i små bitar. Blanda salt och vatten, lägg i grönsakerna. De ska täckas av vatten.
2. Låt dra några timmar, lägg en tallrik ovanpå som tyngd, så de hamnar under ytan. Du kan även ha dem i kylen över natten.
Del 2
1. Häll grönsakerna i ett durkslag.
2. Stek försiktigt kryddorna i olja. Tillsätt vinäger, frukt och vitlök.
3. Koka upp och lägg i de avhällda grönsakerna samt socker. Koka 15 minuter eller tills de börjar mjukna.
4. Blanda majsena med 1 dl vatten och rör ner mot slutet av kokningen, smaka av med honung. Häll på väl rengjorda glasburkar.