Kaffekaka med banan och choklad

Kaffekaka med banan och choklad

Publicerat:

Ingredienser

14portioner

  • 100g
    smör
  • 1dl
    starkt kaffe
  • 3
    ägg
  • 3dl
    strösocker
  • 450g
    skalade bananer (3 stora)
  • 50g
    valnötter
  • 50-
    - 100 g mörk choklad
  • 4dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver

Kaffeglasyr

  • 3dl
    florsocker
  • 2msk
    starkt kaffe
  • 1msk
    kokosflingor

Så lagar du

OBS! En uppdaterad variant!

1. Sätt ugnen på 175 . Smörj och strö kokosflingor i en 2-liters form. Smält smöret och gör starkt kaffe.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.

4. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.

5. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda med gallret längst ner i ugnen ca 55-60 min.

<b>Glasyr:</b> Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock

glasyr. Bred ut på den uppstjälpta kakan och strö över kokosflingor.

En kaka blir ca 14 bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!