Kaffekaka med banan och choklad
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
14portioner
- 100gsmör
- 1dlstarkt kaffe
- 3ägg
- 3dlströsocker
- 450gskalade bananer (3 stora)
- 50gvalnötter
- 50-- 100 g mörk choklad
- 4dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
Kaffeglasyr
- 3dlflorsocker
- 2mskstarkt kaffe
- 1mskkokosflingor
Så lagar du
OBS! En uppdaterad variant!
1. Sätt ugnen på 175 . Smörj och strö kokosflingor i en 2-liters form. Smält smöret och gör starkt kaffe.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.
4. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
5. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda med gallret längst ner i ugnen ca 55-60 min.
<b>Glasyr:</b> Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock
glasyr. Bred ut på den uppstjälpta kakan och strö över kokosflingor.
En kaka blir ca 14 bitar.