Kakor med citronlikör - Limoncello biscuits
Publicerat:
2020-05-27Tillagningstid:
Ät dessa underbara småkakor tillsammans med ett glas citronlikör efter maten. Det blir en dubbel citronupplevelse.
Ingredienser
35portioner
- 4äggvitor
- 350gsocker
- 350gmalen mandel
- 3citroner, zesten
- 2mskcitronlikör, t ex limoncello
- florsocker till garnering
- smör till formen
Så lagar du
1. Förvärm ugnen till 180°C.
2. Ställ in en stor plåt med bakplåtspapper och smörj lätt med smör.
3. Lägg äggvitorna i en stor skål och vispa med en elvisp tills styva toppar bildas.
4. Tillsätt socker, sedan mandlar och citronskal, rör om mellan. Häll i citronlikören och rör om för att få en jämn smet.
5. Skeda ut blandningen på plåten, med cirka 3 cm mellanrum. Blandningen bör ge cirka 35 kakor.
6. Grädda i 15 minuter eller tills de är guldbruna. Låt stå tills kakorna svalnat och pudra lätt med florsocker.