Kalibriska jätteräkor i kryddig tomatsås
Publicerat:
2020-06-11Tillagningstid:
Fantastisk skaldjursrätt med nduja, krämig italiensk salami.
Ingredienser
4portioner
- 20råa kungsräkor, med skal
- 3burk(ar)krossade tomater (à 400 g)
- 50gnduja calabrese
- 6sardeller, filéer i olja
- 2klyfta(or)vitlök
- 6mskolivolja, extra virgin
- 4mskbladpersilja, hackad
- 100gfrysta ärter, tinade
- 150goliver, gärna leccinooliver
- 2mskkapris, sköljda och avrunna
- salt
Så lagar du
1. Häll oljan i en stor stekpanna och värm.
2. Lägg ner sardeller och nduja och stek i ca 3 minuter tills det blandats. Rör då och då med en träslev.
3. Lägg ner vitlök, oliver och kapris och stek ytterligare en minut.
4. Rör ner krossade tomater, persilja och ärter. Låt koka utan lock i ca 8 minuter, rör om då och då med en träslev.
5. Lägg ner jätteräkorna och koka i 6 minuter, efter de första 3 minutrarna ska du vända räkorna.
6. Fördela jämnt på tallrikar. Servera med varmt bröd och prosecco.