Kalkonköttbullar med apelsin och nejlika

Kalkonköttbullar med apelsin och nejlika

Publicerat:

Tillagningstid:

Bocka av julsysslorna i tid, en rejäl sats köttbullar kan man med fördel steka några veckor innan jul. Frys in och plocka fram i lämpliga doser under hela helgen.

Ingredienser

  • 800g
    kalkonfärs
  • 5msk
    ströbröd
  • 1,5dl
    grädde
  • zest från en apelsin (ekologisk)
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1st
    hackad gul lök
  • 2st
    ägg
  • 2tsk
    mortlad nejlika
  • 1tsk
    mortlad kryddpeppar
  • 0,5tsk
    chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • smör och olja att steka i

Så lagar du

  1. Blanda ströbrödet med grädden och låt tjockna några minuter.
  2. Blanda alla ingredienser och rulla till små köttbullar.
  3. Stek i smör och olja.

 

Dela det här receptet med dina vänner!