Kallrökt morot i bröd

Kallrökt morot i bröd med rostad lök och bostongurka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Utmärkt ersättare till varmkorv tillsammans med senap och rostad lök.

Ingredienser

10portioner

  • 10
    morötter
  • 4
    lagerblad
  • 10
    kryddpepparkorn
  • ½
    rödlök
  • 10
    korvbröd
  • salt

Tillbehör

  • sötstark senap
  • ketchup
  • rostad gammal lök
  • bostongurka
  • alspån till rökning

Så lagar du

1. Skrubba morötter försiktigt. Värm upp alspån i en gjutjärnspanna. Tänd på och släck med lock.

2. Lägg morötter i en form på botten av en kall ugn. Ställ in rökpanna på galler ovanför. Lyft av locket och stäng ugnslucka noga. Låt kallröka i 40 min.

3. Koka upp vatten med kryddpeppar, lagerblad, salt och klyftad lök.

4. Lägg i morötter och sjud tills mjuka men ändå spänstiga till 90 grader i innertemp.

5. Värm bröd. Lägg i en morot i varje. Toppa med senap, ketchup, rostad lök och boston gurka. Godare än wienerkorv!!!!

Dela det här receptet med dina vänner!