Kallrökt morot i bröd
Publicerat:
2018-10-25Tillagningstid:
Utmärkt ersättare till varmkorv tillsammans med senap och rostad lök.
Ingredienser
10portioner
- 10morötter
- 4lagerblad
- 10kryddpepparkorn
- ½rödlök
- 10korvbröd
- salt
Tillbehör
- sötstark senap
- ketchup
- rostad gammal lök
- bostongurka
- alspån till rökning
Så lagar du
1. Skrubba morötter försiktigt. Värm upp alspån i en gjutjärnspanna. Tänd på och släck med lock.
2. Lägg morötter i en form på botten av en kall ugn. Ställ in rökpanna på galler ovanför. Lyft av locket och stäng ugnslucka noga. Låt kallröka i 40 min.
3. Koka upp vatten med kryddpeppar, lagerblad, salt och klyftad lök.
4. Lägg i morötter och sjud tills mjuka men ändå spänstiga till 90 grader i innertemp.
5. Värm bröd. Lägg i en morot i varje. Toppa med senap, ketchup, rostad lök och boston gurka. Godare än wienerkorv!!!!