Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    bacon skuret i tjocka strimlor
  • 600g
    kalvlever, färsk utan hinna
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1msk
    smör
  • 1dl
    kapris
  • 4st
    schalottenlökar, finhackade
  • 2msk
    citronsaft
  • 1dl
    grovhackad kruspersilja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 10
    kapris, stora
  • 1knippa(or)
    persilja, färsk

Så lagar du

1. Stek baconstrimlorna krispiga och spara fettet.

2. Lägg baconet åt sidan.

3. Skär levern i centimetertjocka skivor och vänd den i mjöl.

4. Stek den kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar.

5. Häll bort fettet i stekpannan.

6. Lägg i sparat baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök.

6. Låt småputtra ett tag och lägg sedan över på ett fat.

7. Skölj ur stekpannan med citronjuicen, lägg i stekt bacon och kapris.

8. Vänd ner lite av persiljan.

9. Lägg fräset ovanpå kalvlevern med resten av persiljan som garnityr.

Servering:
Råstekt potatis och smörsauterade små gröna ärtor.

Dela det här receptet med dina vänner!