Kalvlever Anglais
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 200gbacon skuret i tjocka strimlor
- 600gkalvlever, färsk utan hinna
- 2dlvetemjöl
- 1msksmör
- 1dlkapris
- 4stschalottenlökar, finhackade
- 2mskcitronsaft
- 1dlgrovhackad kruspersilja
- salt och nymalen vitpeppar
- 2klyfta(or)vitlök
- 10kapris, stora
- 1knippa(or)persilja, färsk
Så lagar du
1. Stek baconstrimlorna krispiga och spara fettet.
2. Lägg baconet åt sidan.
3. Skär levern i centimetertjocka skivor och vänd den i mjöl.
4. Stek den kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar.
5. Häll bort fettet i stekpannan.
6. Lägg i sparat baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök.
6. Låt småputtra ett tag och lägg sedan över på ett fat.
7. Skölj ur stekpannan med citronjuicen, lägg i stekt bacon och kapris.
8. Vänd ner lite av persiljan.
9. Lägg fräset ovanpå kalvlevern med resten av persiljan som garnityr.
Servering:
Råstekt potatis och smörsauterade små gröna ärtor.