Kanelglass med pumpasås

Kanelglass med pumpasås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 250g
    pumpa utan skal
  • 2dl
    vitt vin
  • 1dl
    vatten
  • 1/2
    vaniljstång
  • 3/4dl
    strösocker
  • 1st
    lime
  • 2-3msk
    pressad lime

Kanelglass:

  • 1liter
    vaniljglass
  • 1-2tsk
    kanel

Så lagar du

1. Skär pumpaköttet i bitar. Häll vin, vatten och socker i en kastrull. Halvera och skrapa ur vaniljstången däri. Koka ca 5 minuter. Halvera och skrapa ur vaniljstången däri. Koka ca 5 min.

2. Tillsätt pumpaköttet och koka ca 15 minuter tills det är mjukt. Ta upp vaniljstången. Kör med mixerstav till en puré.

3. Kyl purén. Smaka av med limeskal och limesaft.

4. Blanda kanel med glass till såsen.

Dela det här receptet med dina vänner!