Kardemummaparfait med rabarberkompott
![Kardemummaparfait med rabarberkompott](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F375894.jpg%3Fh%3D25cef725%26itok%3DgG196uT7&w=3840&q=100)
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 - 6portioner
- 3stäggulor
- 1½dlströsocker
- 2krmnystött kardemumma
- 2dlvispgrädde
Rabarberkompott
- ca 300grabarber
- ¾dlvatten
- ca ¾dlströsocker
Så lagar du
1. Vispa äggulor och socker tills det blir riktigt pösigt. Tillsätt nystött kardemumma. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet. Häll upp i portionsformar eller en stor form. Ställ i frys minst 4 timmar.
2. Skiva rabarern i 2 cm tocka bitar.
3. Koka upp dem med vatten och socker ca 5 min tills de börjar mjukna. Kyl kompotten och servera den tillsammans med uppstjälpt kardemummaparfait.