Kardemummaparfait med rabarberkompott

Kardemummaparfait med rabarberkompott

Publicerat:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3st
    äggulor
  • dl
    strösocker
  • 2krm
    nystött kardemumma
  • 2dl
    vispgrädde

Rabarberkompott

  • ca 300g
    rabarber
  • ¾dl
    vatten
  • ca ¾dl
    strösocker

Så lagar du

1. Vispa äggulor och socker tills det blir riktigt pösigt. Tillsätt nystött kardemumma. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet. Häll upp i portionsformar eller en stor form. Ställ i frys minst 4 timmar.

2. Skiva rabarern i 2 cm tocka bitar.

3. Koka upp dem med vatten och socker ca 5 min tills de börjar mjukna. Kyl kompotten och servera den tillsammans med uppstjälpt kardemummaparfait.

Dela det här receptet med dina vänner!