Kesoplättar LCHF
Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Kesoplättar med bär går att göra i förväg, förvara i kylen och sedan dekorera med tillbehör hur man vill. Det går också att äta dem som macka med ost och skinka eller någon grönsak.
Ingredienser
2 - 3portioner
- 250gkeso
- 2stora ägg
- 1mskfiberhusk
- 1nypa(or)salt
- 1tskkardemumma (valfritt)
- ½tskvaniljpulver (valfritt)
Till stekning
- 4-5mskkokosolja
Till servering
- bär
- 3dlvispgrädde
Så lagar du
1. Mixa ihop allt med stavmixer till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i cirka fem minuter.
2. Stek plättarna i kokosolja på halvfart på pannan. Stek i rikligt med kokosolja cirka 3- 5 minuter på varje sida. Vänd inte för tidigt, för då går plätten sönder. Ha tålamod!
3. Receptet ger cirka åtta plättar. Smaksätt gärna smeten med kardemumma och vaniljpulver. Servera med bär och lättvispad grädde.
Tips
Välj bort kardemumma och vaniljpulver om du vill göra plättar att använda som bröd.