Kesoplättar LCHF

Stekta plättar på hög, toppade med grädde och färska jordgubbar och blåbär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kesoplättar med bär går att göra i förväg, förvara i kylen och sedan dekorera med tillbehör hur man vill. Det går också att äta dem som macka med ost och skinka eller någon grönsak.

Ingredienser

2 - 3portioner

  • 250g
    keso
  • 2
    stora ägg
  • 1msk
    fiberhusk
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1tsk
    kardemumma (valfritt)
  • ½tsk
    vaniljpulver (valfritt)

Till stekning

  • 4-5msk
    kokosolja

Till servering

  • bär
  • 3dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Mixa ihop allt med stavmixer till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i cirka fem minuter.

2. Stek plättarna i kokosolja på halvfart på pannan. Stek i rikligt med kokosolja cirka 3- 5 minuter på varje sida. Vänd inte för tidigt, för då går plätten sönder. Ha tålamod!

3. Receptet ger cirka åtta plättar. Smaksätt gärna smeten med kardemumma och vaniljpulver. Servera med bär och lättvispad grädde.

Tips

Välj bort kardemumma och vaniljpulver om du vill göra plättar att använda som bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!