Key lime cheesecake med hallon

Key Lime Cheescake

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Den här tårta-pajen är drömgod och superenkel att lyckas med. Du behöver endast fem råvaror och den går bra att göra upp till ett par dagar i förväg och förvaras i kyl. Jag har även provat frysa den och det funkar jättebra!

Ingredienser

15portioner

Botten

  • 300g
    digestivekex
  • 100g
    smör, smält och avsvalnat

Fyllning

  • 500g
    färskost naturell
  • 1burk(ar)
    karamelliserad mjölk
  • 1dl
    pressad lime+rivet skal från 2 lime

Garnering

  • 2dl
    vispad grädde
  • 2dl
    hallon
  • 1
    lime

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram osten så att den fortfarande är kyld, men inte kylskåpskall. Den ska gå att vispa.
  3. Mixa kexen till smulor, tillsätt smör.
  4. Tryck ut i en pajform ca 25 cm.
  5. Grädda 10 minuter mitt i ugnen, låt svalna.
  6. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllning, det tar 4-5 minuter med elvisp.
  7. Häll fyllningen i pajskalet, jämna till ytan och ställ den i kylen över natten.
  8. Garnera med vispad grädde, hallon och lime.

Dela det här receptet med dina vänner!