Key lime cheesecake med hallon

Publicerat:
2024-01-19Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
15portioner
Botten
- 300gdigestivekex
- 100gsmör, smält och avsvalnat
Fyllning
- 500gfärskost naturell
- 1burk(ar)karamelliserad mjölk
- 1dlpressad lime+rivet skal från 2 lime
Garnering
- 2dlvispad grädde
- 2dlhallon
- 1lime
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram osten så att den fortfarande är kyld, men inte kylskåpskall. Den ska gå att vispa.
- Mixa kexen till smulor, tillsätt smör.
- Tryck ut i en pajform ca 25 cm.
- Grädda 10 minuter mitt i ugnen, låt svalna.
- Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllning, det tar 4-5 minuter med elvisp.
- Häll fyllningen i pajskalet, jämna till ytan och ställ den i kylen över natten.
- Garnera med vispad grädde, hallon och lime.