Kladdkakstårta
Publicerat:
2014-01-31Tillagningstid:
Bygg en syndig tårta av flera kladdkakor och toppa med frosting med valfri smak.
Ingredienser
12portioner
- 2ststora eller 4-5 mellanstora kladdkakor
- 1sats(er)cream cheesefrosting, valfri smak, se nedan
- 1-2dlmarmelad, sylt eller rårörda bär
Till garnering
- bär, karameller, strössel, ätbara blommor, citronmeliss
Chokladfrosting
- 3dlgrädde, vispad
- 400gnaturell färskost
- 2-3dlflorsocker
- 2dlkakao
- 1mskvaniljsocker
Citronfrosting
- 3dlgrädde, vispad
- 400gnaturell färskost
- 2dlflorsocker
- 2tskvaniljsocker
- 1dllemon curd
Så lagar du
1. Baka två stora eller 4–5 mindre kladdkakor (se Susannes recept här).
2. Frosting: Väl smaksättning med choklad eller citron efter din personliga smak. Vispa först grädden och rör sedan ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm.
3. Bygg tårtan av kladdkakebottnarna varvat med tunna lager marmelad och frosting.
4. Stryk ut frosting jämnt över hela tårtan, spritsa resten på eller runt tårtan. Garnera med bär, frukt, karameller, strössel, riven choklad eller sockerblommor.