Klassisk hummus
Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Den kanske vanligaste ”bönsåsen” som äts och älskas över stora delar av världen. Förutom att äta den så här är den även god att smaksätta.
Ingredienser
- 5dlkokta kikärtor, ca 2 burkar à 400 gram
- ¾dltahini
- 2mskcitronsaft, ca 1 citron
- 1klyfta(or)vitlök, riven
- 1dlvatten
- ¼tskspiskummin
- ¼tsksalt
Så lagar du
1. Häll ner samtliga ingredienser i en blender eller matberedare och mixa tills du har en riktigt slät hummus. Det tar någon minut innan den blir riktigt sammetslen.
2. Är den för tjock kan du hälla ner lite mer vatten så att du får rätt konsistens.
Basilikahummus
1 kruka färsk basilika, hackad
Soltorkad tomathummus
10 soltorkade tomater, finhackade