Klassiska wallenbergare

Wallenbergare med potatismos med twist och rårörda lingon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lätta, luftiga biffar på kalvfärs. Lika gott till vardag som fest!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 500g
    kalvfärs
  • 1 ½tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar och lite vitpeppar
  • 3dl
    vispgrädde
  • 5
    äggulor
  • ev ströbröd
  • smör till stekning

Tillbehör

  • små fina ärter
  • rårörda lingon, se relaterat recept
  • potatismos med twist, se relaterat recept

Så lagar du

1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna. Ställ färsen kallt medan du förbereder tillbehören.

2. Forma ca tio biffar med blöta händer och vänd dem i ströbröd. Utan ströbröd blir biffarna helt glutenfria.

3. Hetta upp smöret och stek biffarna på ganska låg värme några minuter på varje sida.

Tips

Älskar du wallenbergare och vill laga den i fler varianter? Prova gärna wallenbergare på kyckling, wallenbergare på gädda eller fuskwallenbergare på kycklingfärs.

Dela det här receptet med dina vänner!