Klassiska wallenbergare
Publicerat:
2020-01-22Tillagningstid:
Lätta, luftiga biffar på kalvfärs. Lika gott till vardag som fest!
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500gkalvfärs
- 1 ½tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar och lite vitpeppar
- 3dlvispgrädde
- 5äggulor
- ev ströbröd
- smör till stekning
Tillbehör
- små fina ärter
- rårörda lingon, se relaterat recept
- potatismos med twist, se relaterat recept
Så lagar du
1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna. Ställ färsen kallt medan du förbereder tillbehören.
2. Forma ca tio biffar med blöta händer och vänd dem i ströbröd. Utan ströbröd blir biffarna helt glutenfria.
3. Hetta upp smöret och stek biffarna på ganska låg värme några minuter på varje sida.
Tips
Älskar du wallenbergare och vill laga den i fler varianter? Prova gärna wallenbergare på kyckling, wallenbergare på gädda eller fuskwallenbergare på kycklingfärs.