Knäckiga mandelkorgar med glass och bär

Knäckiga mandelkorgar med glass och bär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Festliga och förföriskt goda och knäckiga mandelkorgar som du kan göra långt i förväg. Servera glass, sorbet eller grädde och bär till dem.

Ingredienser

6portioner

  • 50g
    smör
  • 1msk
    vetemjöl
  • ½dl
    strösocker
  • 2msk
    glykossirap
  • 50g
    mandelspån
  • bakplåtspapper
  • 6
    små glas eller ljuslyktor

Tillbehör – förslag

  • ¾liter
    vaniljglass
  • 3dl
    vispgrädde
  • färska bär
  • florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och mandelspån. Låt sjuda upp under omrörning. Klicka ut 6 lika stora rundlar mycket glest på plåtar med bakplåtspapper

3. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter tills de fått fin ljusbrun färg. Ställ ut glas eller ljuslyktor upp och ner, de ska användas för att forma korgarna.

4. Klipp bakplåtspapperet runt flarnen. Låt dem ligga kvar en kort stund på plåten ½–1 minut, tills de stabiliserar sig lite. Ta upp dem med hjälp av papperet och lägg dem över de uppochnervända glasen eller ljuslyktorna. Lossa papperet försiktigt och låt korgarna stelna.

5. Fyll korgarna med glass, grädde och färska bär precis före serveringen. Sikta över florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!