KOLASÅS MED BRYNT SMÖR OCH YOZU

kolasås fat bord

Publicerat:

Tillagningstid:

Något av det godaste som finns är en lite salt kolasås med nötiga toner av brynt smör. Här förstärks den djupa nötiga smaken ytterligare med hjälp av en klick fermenterad bönpasta, alltså med Misopasta. Gott på glass eller kanske till svartvinskokta päron – se recept

Ingredienser

4portioner

  • 50g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1dl
    ljus sirap
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1-2msk
    misopasta

Så lagar du

Bryn smör i en liten kastrull. Häll på socker, sirap, grädde, salt och misopasta och låt allt koka upp och sjuda i cirka 10 minuter så såsen tjocknar något. Låt svalna lite och servera med glass.

Dela det här receptet med dina vänner!