Koreansk bulgogi i salladsblad
Publicerat:
2017-10-12Tillagningstid:
Smakrikt kött serverat i salladsblad, gärna med ris, kimchi och annat gott. Korea är ett spännande kök med chili, vitlök, sesam och ingefära som givna smaksensationer.
Ingredienser
4portioner
- 500gentrecote i tunna skivor (prova gärna 400 g trattkantareller för en vegetarisk variant)
Marinad
- 4vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
- 2salladslökar, finhackade
- 3mskljus soja
- 1mskmirin
- 2msksocker
- ½nashipäron (eller annan svensk sort), rivet
- 1msksesamolja
- 1tsknymald svartpeppar
Tillbehör
- kimchi
- rundkornigt ris
- stark sesamsås
- marinerad spenat (se relaterat recept)
- salladsblad, t ex romansallad eller hjärtsallad
- koriander
- finhackad mynta
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
2. Lägg upp köttbitarna på ett stort fat. Häll på marinaden och massera in i köttet med händerna. Låt stå kallt i en timme.
3. Grilla eller stek köttet hastigt på båda sidor.
4. Servera i salladsblad med valfria tillbehör.