Koreansk kimchi med mandelris och ägg

Kimchi med några blad koriander på en blå tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Traditionellt görs kimchi av fermenterad kinakål, en process som tar lång tid. I vår version tar vi en genväg och använder färdigt syrad kål som kryddsättning. Färdigt på 30 minuter. Dessutom kan du laga den i billig vardagsmatsversion.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    kinakål
  • 1msk
    salt
  • 1msk
    strösocker
  • ½dl
    färsk ingefära, riven
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½dl
    fisksås
  • 2msk
    hackad chili, röd eller grön
  • 3msk
    paprikapulver
  • 200g
    surkål
  • 100g
    mandel, skalad
  • 4dl
    basmatiris
  • 2msk
    rapsolja
  • 4
    ägg
  • salt och peppar

Till servering

  • koriander

Så lagar du

1. Dela kinakålen i 4-6 st klyftor beroende på kålens storlek och förväll hastigt i kokande saltat vatten.

2. Lyft upp och låt svalna något.

3. Mixa under tiden ihop alla kryddorna, socker, salt och surkålen till en kryddpasta. När kinakålen svalnat något, massera in kryddpastan ordentligt mellan bladen och placera i en ugnsfast form och baka i ugnen 25 minuter på 160 grader.

4. Rosta samtidigt av mandeln tillsammans med lite salt och en skvätt vatten.

5. Basmatiriset kokas enligt anvisning och vänds sedan upp med finhackad rostad mandel, olja, salt och peppar.

6. Servera den varma kimchin med mandelriset, ett stekt ägg och en rejäl knippe koriander.

Tips
När man äter rätten kan man med fördel blanda runt alltsammans så att den krämiga äggulan fördelas runt i riset.

Dela det här receptet med dina vänner!