Koreansk kimchi med mandelris och ägg
Publicerat:
2019-10-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1stkinakål
- 1msksalt
- 1mskströsocker
- ½dlfärsk ingefära, riven
- 2klyfta(or)vitlök
- ½dlfisksås
- 2mskhackad chili, röd eller grön
- 3mskpaprikapulver
- 200gsurkål
- 100gmandel, skalad
- 4dlbasmatiris
- 2mskrapsolja
- 4ägg
- salt och peppar
Till servering
- koriander
Så lagar du
1. Dela kinakålen i 4-6 st klyftor beroende på kålens storlek och förväll hastigt i kokande saltat vatten.
2. Lyft upp och låt svalna något.
3. Mixa under tiden ihop alla kryddorna, socker, salt och surkålen till en kryddpasta. När kinakålen svalnat något, massera in kryddpastan ordentligt mellan bladen och placera i en ugnsfast form och baka i ugnen 25 minuter på 160 grader.
4. Rosta samtidigt av mandeln tillsammans med lite salt och en skvätt vatten.
5. Basmatiriset kokas enligt anvisning och vänds sedan upp med finhackad rostad mandel, olja, salt och peppar.
6. Servera den varma kimchin med mandelriset, ett stekt ägg och en rejäl knippe koriander.
Tips
När man äter rätten kan man med fördel blanda runt alltsammans så att den krämiga äggulan fördelas runt i riset.