Körsbärskompott med glass och mandelsegel

Körsbärskompott med glass och mandelsegel

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    körsbär
  • 2msk
    strösocker
  • 1msk
    maizena majsstärkelse
  • 2msk
    rom

<b>Mandelsegel</b>

  • 2-3st
    vårrulleark
  • 1st
    ägg
  • 2msk
    mandelspån
  • 1/2msk
    strösocker

<b>Tillbehör</b>

  • vaniljglass

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200º.

2. Sila av och koka upp vätskan från körsbären.

3. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten. Ta från värmen och tillsätt körsbär och rom.

4. Dela vårrullearken på diagonalen i fyra delar. Smörj ett bakplåtspapper. Lägg på vårrulledegen och pensla med ägg. Strö på mandelspån och socker. Grädda mitt i ugnen ca 5 min tills de fått färg.

Dela det här receptet med dina vänner!