Köttfärs yakiniku med sesamtopp och limesyrad fänkål
Ingredienser
4portioner
- 400gfärs (nöt, vilt, bland eller vegetarisk)
- 1stliten purjolök, strimlad
- 2stmorötter, strimlade
- 1 ½dlfärdig yakinikusås
- ½dlrostade sesamfrön
- olja till stekning
Limesyrad fänkål
- 1stfänkål, strimlad
- 1ströd lök, strimlad
- 1stekologisk lime
Till servering
- ris eller nudlar
Så lagar du
1. Lägg fänkål i kallt vatten. Lägg rödlöken i vatten för sig.
2. Bryn färsen i olja, lägg i purjolök och morot mot slutet.
3. Tillsätt yakinikusås och koka ihop någon minut, toppa med sesamfrön.
4. Blanda fänkål och lök, riv i limeskal och pressa i saften. Servera yakiniku och fänkål med ris eller nudlar.