Köttfärsfyllda paprikor

Köttfärsfyllda paprikor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här ska det vara de stora, långsmala paprikorna som brukar kallas snackpaprika. De har tunnare kött och de hinner blir mjuka i ugnen utan att man behöver förvälla dem först.

Ingredienser

4portioner

  • 500 g
    nötfärs
  • 1msk
    olivolja
  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    chilipulver
  • 1msk
    mald spiskummin
  • 1burk(ar)
    eller tetra svarta bönor, ca 400 g
  • 4st
    avlånga, stora paprikor
  • 4dl
    riven ost

Tillbehör

  • vitlöksbröd av 4 skivor surdegsbröd, 2 msk olivolja blandat med pressad vitlök

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader. Bryn köttfärsen i olja i en gryta.

2. Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med tills den är mjuk. Tillsätt salt och kryddorna och låt allt fräsa ytterligare några minuter.

3. Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka några minuter.

4. Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Fyll paprikorna med färsen. Strö över osten och gratinera i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

5. Pensla olivolja blandad med vitlök på bröden. Sätt in någon minut i ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!