Köttfärsfyllda paprikor
Publicerat:
2013-03-06Tillagningstid:
Här ska det vara de stora, långsmala paprikorna som brukar kallas snackpaprika. De har tunnare kött och de hinner blir mjuka i ugnen utan att man behöver förvälla dem först.
Ingredienser
4portioner
- 500 gnötfärs
- 1mskolivolja
- 1stgul lök, finhackad
- 1stvitlöksklyfta
- 1tsksalt
- 1mskchilipulver
- 1mskmald spiskummin
- 1burk(ar)eller tetra svarta bönor, ca 400 g
- 4stavlånga, stora paprikor
- 4dlriven ost
Tillbehör
- vitlöksbröd av 4 skivor surdegsbröd, 2 msk olivolja blandat med pressad vitlök
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader. Bryn köttfärsen i olja i en gryta.
2. Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med tills den är mjuk. Tillsätt salt och kryddorna och låt allt fräsa ytterligare några minuter.
3. Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka några minuter.
4. Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Fyll paprikorna med färsen. Strö över osten och gratinera i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
5. Pensla olivolja blandad med vitlök på bröden. Sätt in någon minut i ugnen.