Bakad köttfärslimpa med rödbetsaioli
Publicerat:
2020-04-03Tillagningstid:
Detta köttfärslimperecept kan du ju använda då du lagar köttbullar eller biffar. Använd ditt favoritbröd eller som jag brukar köra en helt vanlig limpa. Vill du kan du garnera med lite sallad tomat och rostad lök.
Ingredienser
4portioner
- 500gköttfärs
- ½stlök, gul
- 1stägg
- ½dlströbröd
- 1dlmjölk
- 1tsksocker, farin
- 1dlgrädde, 40%
- 2tsksalt
- 1tskvitpeppar
- 2krmsvartpeppar
- 50gsmör
Rödbets aioli
- 100grödbetor, tärnade
- 1-2klyfta(or)vitlök
- 1tsksenap eller dijonsenap
- 1tskvitvinsvinäger eller 1 msk citron
- 1krmsalt
- 2äggulor
- 2dlrapsolja
- 1krmsvartpeppar
Så lagar du
1. Börja med att blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn.
2. Blanda sedan ner ägget och sen köttfärsen och det resterande ingredienserna.
3. Smöra metallådorna med smör och fördela köttet i formarna.
4. Stäng locket och lägg dem sedan på glöden. Låt baka i 30 minuter. Gör under tiden rödbetsaiolin. Servera på rostad limpa.
Rödbetsaioli
1. Skala och hacka vitlöken fint. Vispa ihop gulor och vinäger eller citronsaft tills den blivit homogen och lite fluffig.
2. Tillsätt oljorna sakta och vispa kraftigt. Tärna rödbetoron och bland ner dom.
3. Smaka av med salt och peppar.