Bakad köttfärslimpa med rödbetsaioli

Bakad köttfärslimpa med rödbetsaioli.

Publicerat:

Tillagningstid:

Detta köttfärslimperecept kan du ju använda då du lagar köttbullar eller biffar. Använd ditt favoritbröd eller som jag brukar köra en helt vanlig limpa. Vill du kan du garnera med lite sallad tomat och rostad lök.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    köttfärs
  • ½st
    lök, gul
  • 1st
    ägg
  • ½dl
    ströbröd
  • 1dl
    mjölk
  • 1tsk
    socker, farin
  • 1dl
    grädde, 40%
  • 2tsk
    salt
  • 1tsk
    vitpeppar
  • 2krm
    svartpeppar
  • 50g
    smör

Rödbets aioli

  • 100g
    rödbetor, tärnade
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    senap eller dijonsenap
  • 1tsk
    vitvinsvinäger eller 1 msk citron
  • 1krm
    salt
  • 2
    äggulor
  • 2dl
    rapsolja
  • 1krm
    svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med att blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn.

2. Blanda sedan ner ägget och sen köttfärsen och det resterande ingredienserna.

3. Smöra metallådorna med smör och fördela köttet i formarna.

4. Stäng locket och lägg dem sedan på glöden. Låt baka i 30 minuter. Gör under tiden rödbetsaiolin. Servera på rostad limpa.

Rödbetsaioli

1. Skala och hacka vitlöken fint. Vispa ihop gulor och vinäger eller citronsaft tills den blivit homogen och lite fluffig.

2. Tillsätt oljorna sakta och vispa kraftigt. Tärna rödbetoron och bland ner dom.

3. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!