Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

En värmande och matig köttfärssoppa. Den perfekta vardagsmaten! Servera med ett gott bröd och du har en riktig kalasmiddag serverad. Perfekt att frysa in!

Ingredienser

6portioner

  • 400g
    köttfärs av valfri sort (jag använder nöt)
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    morötter
  • 2st
    selleristjälkar (kan uteslutas)
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    röd paprika
  • 6st
    mellanstora fasta potatisar
  • 2-3msk
    tomatpuré
  • 1burk(ar)
    krossad tomat (400 g)
  • 1st
    tärning grönsaksbuljong
  • Ca 7dl
    hett vatten
  • 1msk
    paprikapulver
  • 1msk
    torkad oregano
  • salt & peppar
  • persilja till garnering

Så lagar du

  1. Hacka lök och selleri, riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar.
  2. Tillsätt färsen och pressa över vitlöken. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du alla kryddor förutom buljongen och persiljan. Låt det få fräsa med i 2-3 min.
  3. Tillsätt tomatpurén och fräs lite till. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska.
  4. Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min.
  5. Häll i krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt få puttra i ca 20 min. Skumma eventuellt av vid behov.
  6. Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och låt puttra ytterligare ca 15-20 min (tills potatisen mjuknar). Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock.
  7. Strö i persiljan, koka 1-2 min till.

Dela det här receptet med dina vänner!