Köttfärssoppa
Publicerat:
2022-05-04Tillagningstid:
En värmande och matig köttfärssoppa. Den perfekta vardagsmaten! Servera med ett gott bröd och du har en riktig kalasmiddag serverad. Perfekt att frysa in!
Ingredienser
6portioner
- 400gköttfärs av valfri sort (jag använder nöt)
- 1stgul lök
- 2stmorötter
- 2stselleristjälkar (kan uteslutas)
- 3stvitlöksklyftor
- 1ströd paprika
- 6stmellanstora fasta potatisar
- 2-3msktomatpuré
- 1burk(ar)krossad tomat (400 g)
- 1sttärning grönsaksbuljong
- Ca 7dlhett vatten
- 1mskpaprikapulver
- 1msktorkad oregano
- salt & peppar
- persilja till garnering
Så lagar du
- Hacka lök och selleri, riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar.
- Tillsätt färsen och pressa över vitlöken. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du alla kryddor förutom buljongen och persiljan. Låt det få fräsa med i 2-3 min.
- Tillsätt tomatpurén och fräs lite till. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska.
- Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min.
- Häll i krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt få puttra i ca 20 min. Skumma eventuellt av vid behov.
- Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och låt puttra ytterligare ca 15-20 min (tills potatisen mjuknar). Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock.
- Strö i persiljan, koka 1-2 min till.