Krabbkakor med zucchini och avocadoröra
Publicerat:
2016-09-23Tillagningstid:
En variant på amerikanska crab cakes. Krispigt goda som sätter fart på aptiten.
Ingredienser
4portioner
Krabbkakor
- 1burk(ar)krabbkött à 170 g
- ½zucchini
- 2mskfinhackad salladslök
- 1ägg
- 2tskdijonsenap
- 2dlpanko (asiatiskt ströbröd)
- salt och peppar
- ½dlneutral olja
- 1citron
Avocadoröra
- 2avocado
- 1pressad vitlöksklyfta
- 1mskpressad citronsaft
- 1mskfinhackad koriander
- salt och peppar
Så lagar du
1. Låt krabbköttet rinna av i en sil, pressa ut vätskan.
2. Grovriv zucchinin och strimla salladslöken.
3. Blanda ägg, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ned krabbkött, zucchini och lök och vänd till sist ned panko. Blanda försiktigt. Forma till åtta kakor.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek krabb- och zucchinikakorna ett par minuter på varje sida, de ska vara gyllene. Servera med citronklyftor och avocadoröra.
5. Avocadoröran: gröp ur avocadorna och mosa fruktköttet lite grovt med en gaffel. Blanda med vitlök, citronsaft, koriander och smaka av med salt och peppar.