Krabbkakor med zucchini och avocadoröra

Krabbkakor med zucchini och avocadoröra

Publicerat:

Tillagningstid:

En variant på amerikanska crab cakes. Krispigt goda som sätter fart på aptiten.

Ingredienser

4portioner

Krabbkakor

  • 1burk(ar)
    krabbkött à 170 g
  • ½
    zucchini
  • 2msk
    finhackad salladslök
  • 1
    ägg
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2dl
    panko (asiatiskt ströbröd)
  • salt och peppar
  • ½dl
    neutral olja
  • 1
    citron

Avocadoröra

  • 2
    avocado
  • 1
    pressad vitlöksklyfta
  • 1msk
    pressad citronsaft
  • 1msk
    finhackad koriander
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Låt krabbköttet rinna av i en sil, pressa ut vätskan.

2. Grovriv zucchinin och strimla salladslöken.

3. Blanda ägg, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ned krabbkött, zucchini och lök och vänd till sist ned panko. Blanda försiktigt. Forma till åtta kakor.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek krabb- och zucchinikakorna ett par minuter på varje sida, de ska vara gyllene. Servera med citronklyftor och avocadoröra.

5. Avocadoröran: gröp ur avocadorna och mosa fruktköttet lite grovt med en gaffel. Blanda med vitlök, citronsaft,  koriander och smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!