Kräftsallad med nordisk ceasardressing

Kräftsallad med nordisk ceasardressing.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    skalade kräftstjärtar
  • 1
    romansallad, grovskuren
  • 4
    ägg, kokta och delade
  • 10
    rädisor, tunt skivade
  • ½
    gurka, skalad och tärnad
  • ½
    purjolök, endast det vita, skivad
  • hyvlad ost till servering

Nordisk ceasardressing

  • 2
    äggula
  • 2msk
    kräftlag
  • ½
    vitlöksklyfta
  • 2msk
    stark senap
  • 2dl
    rapsolja
  • 1
    citron
  • 1dl
    finriven västerbottensost
  • 2–4msk
    mjölk

Så lagar du

1. Mixa äggula, kräftlag, senap, vitlök, citronskal och citronjuice.

2. Montera i olja i tunn stråle under mixning till slät kräm.

3. Tillsätt ost och späd med lite mjölk till tunnare konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Blanda dressing med romansallad och sprid ut på ett fat.

5. Toppa med övriga ingredienser och avsluta med lite havssalt, olivolja och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!