Kräftsallad med nordisk ceasardressing
Ingredienser
4portioner
- 2dlskalade kräftstjärtar
- 1romansallad, grovskuren
- 4ägg, kokta och delade
- 10rädisor, tunt skivade
- ½gurka, skalad och tärnad
- ½purjolök, endast det vita, skivad
- hyvlad ost till servering
Nordisk ceasardressing
- 2äggula
- 2mskkräftlag
- ½vitlöksklyfta
- 2mskstark senap
- 2dlrapsolja
- 1citron
- 1dlfinriven västerbottensost
- 2–4mskmjölk
Så lagar du
1. Mixa äggula, kräftlag, senap, vitlök, citronskal och citronjuice.
2. Montera i olja i tunn stråle under mixning till slät kräm.
3. Tillsätt ost och späd med lite mjölk till tunnare konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Blanda dressing med romansallad och sprid ut på ett fat.
5. Toppa med övriga ingredienser och avsluta med lite havssalt, olivolja och svartpeppar.