Krämig citruspasta med "rawmesan"

Krämig citruspaska med rawmesan

Publicerat:

Tillagningstid:

En av mina absoluta favoriträtter. Underbart krämig, otroligt väldoftande och gör gott för både kropp och själ. Laga denna rätt när du vill imponera fast med minimal tidsinsats i köket. Om det är fel säsong för zucchini och zucchiniblommor går denna rätt lika bra att göra med t. ex. tärnad butternutpumpa, kålrot eller sötpotatis. Ps. Ett hett tips är att alltid en burk "rawmesan" i kylen!

Ingredienser

4portioner

Krämig citruspasta

  • 2
    små-medelstora zucchinis, gärna gula
  • 3
    vitlöksklyftor, pressade
  • ½
    färsk chili
  • 2msk
    kallpressad rapsolja
  • 10
    zucchiniblommor
  • 3krm
    salt
  • 2msk
    näringsjäst
  • 1st
    liten citron, zest och saft
  • 15
    färska salviablad
  • 2dl
    havregrädde
  • quinoaspaghetti (eller annan spaghetti)

Rawmesan

  • 5msk
    pinjenötter
  • 4msk
    näringsjäst
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Krämig citruspasta

1. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna, när den är varm tillsätter du finhackad chili, pressad vitlök samt zucchini tunt skivad och skuren i små bitar. Fräs på låg värme i 10 minuter.

2. Tillsätt nu zucchiniblommorna som du delat i mindre bitar och fortsätt att fräsa i ytterligare 3 min.

3. Tillsätt sedan salt, näringsjäst, finhackad salvia, citron (zest och saft) samt havregrädde. Låt puttra samman i ca 10 min på låg värme. Smaka eventuellt av med mer salt.

4. Koka pasta vid sidan av. När den är klar häller du av vattnet och lägger den färdigkokta pastan i stekpannan med såsen. Blanda väl och servera med lite färska gröna blad. Njut!

Rawmesan

Mortla pinjenötterna till småbitar, addera näringsjäst och salt. Blanda väl. Smaka av med mer salt och näringsjäst om så önskas.

Förvara i kylskåp och avnjut till sallad, soppor, grytor - i princip allt!

Dela det här receptet med dina vänner!