Krämig citruspasta med "rawmesan"
Publicerat:
2016-01-26Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Krämig citruspasta
- 2små-medelstora zucchinis, gärna gula
- 3vitlöksklyftor, pressade
- ½färsk chili
- 2mskkallpressad rapsolja
- 10zucchiniblommor
- 3krmsalt
- 2msknäringsjäst
- 1stliten citron, zest och saft
- 15färska salviablad
- 2dlhavregrädde
- quinoaspaghetti (eller annan spaghetti)
Rawmesan
- 5mskpinjenötter
- 4msknäringsjäst
- 1tsksalt
Så lagar du
Krämig citruspasta
1. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna, när den är varm tillsätter du finhackad chili, pressad vitlök samt zucchini tunt skivad och skuren i små bitar. Fräs på låg värme i 10 minuter.
2. Tillsätt nu zucchiniblommorna som du delat i mindre bitar och fortsätt att fräsa i ytterligare 3 min.
3. Tillsätt sedan salt, näringsjäst, finhackad salvia, citron (zest och saft) samt havregrädde. Låt puttra samman i ca 10 min på låg värme. Smaka eventuellt av med mer salt.
4. Koka pasta vid sidan av. När den är klar häller du av vattnet och lägger den färdigkokta pastan i stekpannan med såsen. Blanda väl och servera med lite färska gröna blad. Njut!
Rawmesan
Mortla pinjenötterna till småbitar, addera näringsjäst och salt. Blanda väl. Smaka av med mer salt och näringsjäst om så önskas.
Förvara i kylskåp och avnjut till sallad, soppor, grytor - i princip allt!