Krämig italiensk färsgryta med soltorkade tomater och citron

Krämig italiensk färsgryta med soltorkade tomater och citron.

Publicerat:

Tillagningstid:

Populärt recept som går att göra i olika varianter, vegetariskt som köttbaserat.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färs (nöt, vilt, bland, fågel eller vegetarisk)
  • 1st
    gul lök, hackad (vitlök om man vill, gärna rostad vitlök om man vill lyxa)
  • 1dl
    soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 2dl
    vitt vin
  • 2 ½dl
    grädde (valfri fetthalt, men kokbar)
  • 1dl
    oliver, utan kärna
  • 1st
    ekologisk citron
  • 1st
    grönsaksbuljongtärning
  • svartpeppar, salt, persilja eller annan ört från frysen om man råkar ha hemma
  • smör till stekning

Till servering

  • rucola, potatis, ris eller pasta

Så lagar du

1. Fräs färs, lök och tomater.

2. Häll på vin. Låt det koka in några minuter. Häll på grädde och koka någon minut. Späd med vatten till önskad konsistens.

3. Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Strö på oliver och persilja.

4. Servera med rucola samt pressad potatis, pasta eller ris.

Tips

Ha i en buljongtärning när du använder dig av vegetarisk färs.

Dela det här receptet med dina vänner!