Krämig italiensk färsgryta med soltorkade tomater och citron
Publicerat:
2014-04-02Tillagningstid:
Populärt recept som går att göra i olika varianter, vegetariskt som köttbaserat.
Ingredienser
4portioner
- 400gfärs (nöt, vilt, bland, fågel eller vegetarisk)
- 1stgul lök, hackad (vitlök om man vill, gärna rostad vitlök om man vill lyxa)
- 1dlsoltorkade tomater i olja, strimlade
- 2dlvitt vin
- 2 ½dlgrädde (valfri fetthalt, men kokbar)
- 1dloliver, utan kärna
- 1stekologisk citron
- 1stgrönsaksbuljongtärning
- svartpeppar, salt, persilja eller annan ört från frysen om man råkar ha hemma
- smör till stekning
Till servering
- rucola, potatis, ris eller pasta
Så lagar du
1. Fräs färs, lök och tomater.
2. Häll på vin. Låt det koka in några minuter. Häll på grädde och koka någon minut. Späd med vatten till önskad konsistens.
3. Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Strö på oliver och persilja.
4. Servera med rucola samt pressad potatis, pasta eller ris.
Tips
Ha i en buljongtärning när du använder dig av vegetarisk färs.