Krämig linsgryta med tacotopp

Krämig linsgryta med tacotopp

Publicerat:

Tillagningstid:

Superbra basrecept som du enkelt varierar till vegansk genom att använda kokosgrädde. Jag serverar den antingen som den är eller tacostyle och låter gästerna plocka ihop sin topping själva. Passa på att rensa kylen! /Susanne

Ingredienser

4portioner

  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1tsk
    sambal oelek
  • 3msk
    tomatpuré
  • 3dl
    röda linser, sköljda i kallt vatten
  • 1 st
    buljongtärning
  • 1 burk
    krossade tomater
  • 5dl
    vatten
  • 300g
    blandade grönsaker, i bitar
  • 1dl
    kokosgrädde (alt. 2 dl créme fraiche)
  • salt
  • olja eller smör till stekning

Till servering

  • valfritt tex ris, quinoa, vitlöksbröd, hackad röd lök, riven ost, limeklyftor, avokado, salta nötter/mandel, jalapeno, nachos, hackade grönsaker, tänk tacotillbehör och passa gärna på att rensa kylen på småsnuttar.

Så lagar du

  1. Fräs lök och vitlök, tillsätt sambal, tomatpuré, linser, buljong, krossade tomater och vatten. Koka 10 minuter.
  2. Tillsätt grönsaker och kokosgrädde eller crème fraiche. Låt sjuda några minuter, smaka av.
  3. Späd med vatten om du önskar lösare konsistens. Servera med dina önskade tillbehör.

Tips: Smaksätt grytan med ingefära, röd currypasta eller curry.

Dela det här receptet med dina vänner!