Krämig pumpasoppa
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök
- 1klyfta(or)vitlök
- 500gurkärnad pumpa, butternut- eller halloweenpumpa
- 1dlvitt vin
- 1tärning grönsaksbuljong
- 5dlvatten
- 3dlvispgrädde
- Salt och peppar
Topping
- 1dlgräddfil
- 1knippa(or)gräslök
Så lagar du
1. Skala och hacka gul lök och vitlök.
2. Skala och skär pumpan till bitar.
3. Fräs lök och pumpa på medelvärme med matfett.
4. Rör om då och då och låt allt fräsa tills pumpan börjar falla isär, ca 10 minuter.
5. Lägg i vitlöken.
6. Höj värmen, slå på vinet och låt fräsa ihop någon minut.
7. Smula ner buljongen och slå på vatten, låt koka ca 5 minuter.
8. Mixa soppan och ställ tillbaka den på plattan, rör ner grädden och låt småkoka i 5 minuter till.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Slå upp soppan i små skålar och ringla över gräddfil och strössla på hackad gräslök.