Krämig pumpasoppa

Krämig pumpasoppa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 500g
    urkärnad pumpa, butternut- eller halloweenpumpa
  • 1dl
    vitt vin
  • 1
    tärning grönsaksbuljong
  • 5dl
    vatten
  • 3dl
    vispgrädde
  • Salt och peppar

Topping

  • 1dl
    gräddfil
  • 1knippa(or)
    gräslök

Så lagar du

1. Skala och hacka gul lök och vitlök.

2. Skala och skär pumpan till bitar.

3. Fräs lök och pumpa på medelvärme med matfett.

4. Rör om då och då och låt allt fräsa tills pumpan börjar falla isär, ca 10 minuter.

5. Lägg i vitlöken.

6. Höj värmen, slå på vinet och låt fräsa ihop någon minut.

7. Smula ner buljongen och slå på vatten, låt koka ca 5 minuter.

8. Mixa soppan och ställ tillbaka den på plattan, rör ner grädden och låt småkoka i 5 minuter till.

9. Smaka av med salt och peppar.

10. Slå upp soppan i små skålar och ringla över gräddfil och strössla på hackad gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!