Krämig soppa på rostad butternutpumpa med kokosmjölk

Krämig soppa på rostad butternutpumpa med kokosmjölk.

Publicerat:

Tillagningstid:

En sammetslen soppa med utsökt smak, fin färg och underbar värme av chili. Soppan är också kalorifattig och lämpar sig för en kolhydratmedveten kost. Receptet är inskickat av Päivi Lähtevänoja.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    butternutpumpa
  • 1
    chili
  • 2-3klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    olivolja
  • 4dl
    vatten
  • 1
    grönsaksbuljongtärning
  • 2dl
    kokosmjölk
  • salt

Så lagar du

Här hittar du Vegval hos Strömsö

1. Förbered grönsakerna. Skala pumpan och skär den i rejäla bitar. Fröna kan du rosta i panna och toppa soppan med.

2. Skär chilin i grova strimlor på längden, avlägsna fröna. Den här soppan blir ganska het. Om du inte gillar hetta minska på mängden chili. Tillsätt vitlöksklyftorna oskalade och lägg pumpa, chili och vitlöksklyftor på en plåt.

3. Tillsätt oljan och rör om

4. Stek pumpor, chili och vitlöksklyftor i ugnen på 225 grader i 20-30 min tills de har fått en fin färg.

5. Koka upp vattnet i en kastrull. Pressa ut vitlöksklyftorna från skalet. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och de rostade grönsakerna. Låt koka långsamt i 10 minuter.

6. Tillsätt kokosmjölk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!