Krispig fläsksida

krispig fläsksida

Publicerat:

Tillagningstid:

Klart att bönorna ska få sällskap av lite fläsk!

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    fläsksida (inte rimmad)
  • 1st
    gul lök
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    äpple
  • 2msk
    flingsalt
  • 1tsk
    nymald svartpeppar
  • 1msk
    rapsolja
  • 1msk
    smör

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Torka sidfläsket så det är helt torrt. Skär djupa skåror i ett rutmönster i svålen.

3. Gnid in salt och peppar i svålen.

4. Lägg smör och olja i en liten ugnsfast form som nätt och jämnt rymmer fläsksidan.

5. Hacka löken och äpple i grova bitar. Lägg tillsammans med hela, skalade vitlöksklyftor i formen.

6. Sätt in fläsksidan mitt i ugnen i cirka 2 timmar.

7. Ytan ska vara knaprig så ta ut köttet, höj värmen till 250 grader och sätt in köttet igen i cirka 15 minuter. Låt vila lite.

8. Skär i tunna skivor. Servera med t ex brässerade bönor, senapsslungade bönor eller en bönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!