Krispig fläsksida
Publicerat:
2020-09-09Tillagningstid:
Klart att bönorna ska få sällskap av lite fläsk!
Ingredienser
4portioner
- 500gfläsksida (inte rimmad)
- 1stgul lök
- 3stvitlöksklyftor
- 1stäpple
- 2mskflingsalt
- 1tsknymald svartpeppar
- 1mskrapsolja
- 1msksmör
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Torka sidfläsket så det är helt torrt. Skär djupa skåror i ett rutmönster i svålen.
3. Gnid in salt och peppar i svålen.
4. Lägg smör och olja i en liten ugnsfast form som nätt och jämnt rymmer fläsksidan.
5. Hacka löken och äpple i grova bitar. Lägg tillsammans med hela, skalade vitlöksklyftor i formen.
6. Sätt in fläsksidan mitt i ugnen i cirka 2 timmar.
7. Ytan ska vara knaprig så ta ut köttet, höj värmen till 250 grader och sätt in köttet igen i cirka 15 minuter. Låt vila lite.
8. Skär i tunna skivor. Servera med t ex brässerade bönor, senapsslungade bönor eller en bönsallad.