Krispig kålsallad
Publicerat:
2015-09-22Tillagningstid:
En härlig kålsallad med asiatisk touch, ett måste på hösten och vinterns salladsbord!
Ingredienser
10portioner
- 1stkålhuvud, t ex rödkål
- 1stpurjolök, strimlad
- 0,75dläppelcidervinäger
- 1dlljus soja, japansk
- 1dlrapsolja
- 1mskhonung
- någradroppe(ar)sesamolja
Till garnering
- 2msksesamfrö
Så lagar du
1. Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedaren. Skölj den i durkslag och låt rinna av.
2. Blanda med samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger.
3. Garnera med sesamfrön och strö på lite purjolök.
Tips
Smaksätt med chili och riven, färsk ingefära.