Kryddig thailändsk kycklingsallad
Publicerat:
2015-10-08Tillagningstid:
Fräscha snittar med asiatisk hetta och syra.
Ingredienser
4portioner
- 1msksolrosolja
- 2ststora ben- och skinnfria kycklingbröst (totalt ca 500g)
- 2mskfisksås (färdig på flaska)
- 1stlime, saften
- 1tskströsocker
- 3stsalladslökar
- 1/4stgurka
- 1-2ströda chilifrukter
- 1cmfärsk ingefära
- 2mskfinhackad färsk koriander
- 50gsalta jordnötter
- 12stblad isbergssallad, i liten storlek
- färsk mynta
- flingsalt och nymald svartpeppar
Så lagar du
1. Finhacka alla grönsaker och örter, utom myntan.
2. Mixa kycklingfiléerna till färs i en matberedare.
3. Stek i olja på hög värme i en panna. Salta och peppra och rör ofta. När kycklingen är tillagad, låt svalna.
4. Blanda fisksås, limejuice och socker, så att sockret löser sig. Tillsätt finhackad gurka, salladslök, chili, ingefära och grovt rivna myntablad samt jordnötterna. Blanda väl. Blanda i den avsvalnade kycklingen. Smaka av och justera till din belåtenhet.
5. Lägg upp salladsbladen och lägg i lite av kycklingblandningen i varje blad. Garnera med mer mynta.