Kryddig thailändsk kycklingsallad

Kryddig thailändsk kycklingsallad

Ingredienser

4portioner

  • 1msk
    solrosolja
  • 2st
    stora ben- och skinnfria kycklingbröst (totalt ca 500g)
  • 2msk
    fisksås (färdig på flaska)
  • 1st
    lime, saften
  • 1tsk
    strösocker
  • 3st
    salladslökar
  • 1/4st
    gurka
  • 1-2st
    röda chilifrukter
  • 1cm
    färsk ingefära
  • 2msk
    finhackad färsk koriander
  • 50g
    salta jordnötter
  • 12st
    blad isbergssallad, i liten storlek
  • färsk mynta
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Finhacka alla grönsaker och örter, utom myntan.

2. Mixa kycklingfiléerna till färs i en matberedare.

3. Stek i olja på hög värme i en panna. Salta och peppra och rör ofta. När kycklingen är tillagad, låt svalna.

4. Blanda fisksås, limejuice och socker, så att sockret löser sig. Tillsätt finhackad gurka, salladslök, chili, ingefära och grovt rivna myntablad samt jordnötterna. Blanda väl. Blanda i den avsvalnade kycklingen. Smaka av och justera till din belåtenhet.

5. Lägg upp salladsbladen och lägg i lite av kycklingblandningen i varje blad. Garnera med mer mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!