Kryddiga apelsiner till ostbrickan
Publicerat:
2016-12-06Tillagningstid:
Vintertid är citrustid och det gäller att passa på att spara apelsiner och andra citrusfrukter när de är som finast! I en kryddig lag passar apelsinskivorna till smakrika ostar, gärna getost till exempel.
Ingredienser
- 1kgapelsiner
- 1tsksalt
- 3dlströsocker
- 2mskhonung
- 1¼dlvitvinsvinäger
- 1dlfärskpressad apelsinjuice
- 1mskfärskriven ingefära
- ¾tskkrossade svartpepparkorn
- 1stkanelstång
- 1tsknejlikor
Så lagar du
Med det här receptet får du 7 dl färdiga apelsiner.
1. Lägg apelsinerna och 1 tsk salt i en kastrull och täck med vatten, lägg på en tallrik så att apelsinerna hålls under vattnet. Koka på svag värme i 40 min till apelsinerna är mjuka. Häll av i ett durkslag och låt svalna.
2. Skär apelsinerna i kvartar och sedan i skivor. Lägg åt sidan.
3. Koka upp resten av ingredienserna i en kastrull och sjud tills allt vatten har ångats bort. Lägg i apelsinskivorna och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Lägg över i en helt ren burk och förvara kallt. Inläggningen smakar bäst efter ett par veckor.