Kulfi – indisk glass med pistagenötter

några skalade pistagenötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Den speciella indiska glassen kulfi får sötma av kodenserad mjölk och smaksätts med kardemumma, saffran och pistagenötter.

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 1burk(ar)
    sötad kondenserad mjölk (400 g)
  • 2dl
    grädde
  • 1dl
    mjölk
  • 3msk
    pistagenötter
  • 1tsk
    mald kardemumma
  • 1paket
    saffran (0,5 g)

Så lagar du

1. Hacka pistagenötterna och stöt dem gärna lite i en mortel.

2. Blanda ihop alla ingredienser väl i en bunke och häll över smeten i en fint formad skål eller form.

3. Låt stå i frysen cirka 6 timmar. Stjälp upp på serveringsfat eller skål. Spola lite varmt vatten på botten av skålen om glassen inte lossnar ur formen.

Dela det här receptet med dina vänner!