Kycklinggryta med granatäpple och valnötter
Publicerat:
2016-03-16Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600gkycklingfilé
- 3stgula lökar
- 2msksmör
- 2-3mskolja
- 2-3mskvetemjöl
- efter smaksalt och svartpeppar
- 1tskmalen kanel
- 2dlfinhackade valnötter
- 1stpressad saft av en citron
- 5dlvatten eller hönsbuljong
- 1½-2dlgranatäppelsirap
- 1stgranatäpple
Så lagar du
1. Skala och hacka lökarna. Fräs dem i smör och olja tills de är guldgula. Häll över i en gryta.
2. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, vänd i vetemjöl som kryddats med salt, peppar och ev. kanel.
3. Stek kycklingbitarna snabbt i smör och olja, lägg i valnötterna att stekas några minuter och häll över i grytan med löken. Pressa över citronsaft.
4. Häll på vatten eller buljong och granatäppelsirap. Koka upp och sjud under lock ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
5. Halvera granatäpplet, ta ut innanmätet och blanda ner hälften av fruktköttet i grytan. Koka upp och sjud i 5 minuter.
6. Använd resten av granatäpplet till att dekorera riset som serveras till.
Tips: Granatäpple, fruktköttet är saftigt och man använder också saften, grenadin, som ger en frisk syrlig smak till olika maträtter. Köps på flaska som sirap. Färska granatäppelkärnor med det saftiga röda fruktköttet används till att dekorera och ge smak åt maträtter, bl.a. ris och sallader.