Världens godaste kycklingsallad
Publicerat:
2015-04-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4sttillagade kycklinglår (köp färdiga eller se recept)
- 1näve krutonger
- 4skiva(or)lufttorkad skinka
- 4stägg
- 1knippa(or)färsk grön sparris
- 2stmorötter, strimlade
- 100gsockerärtor
- 1ask(ar)cocktailtomater
- 1stavokado, i bitar
- 200gblandad sallad
- 100gvalfri ost tex fetaost eller brie
Enkel honungs- & senapsdressing
- 1tskhonung
- 1-2tskfransk senap
- 1stcitron, rivet skal och pressad
- 1stvitlöksklyfta, pressad
- 1dlmatolja
Krispiga krutonger
- 1bit(ar)bröd som blivit lite torrt
- olja, flingsalt, peppar
Så lagar du
Salladen
1. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt. Det här kan du förbereda dagen/dagarna innan.
2. Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. Gör dressing under tiden (nedan).
3. Koka äggen så att de har mjuk kärna, det tar ca 4 minuter. Spola i kallt vatten.
4. Strimla eller hyvla morötterna. Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.
5. Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Varva samtliga grönsaker på ett fat.
6. Värm kyckling och ev spad, dra isär köttet i mindre bitar. Lägg ovanpå salladen. Häll spadet ovanpå. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg.
Enkel honungs- & senapsdressing
Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka.
Krispiga krutonger
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp tussar av brödinkråm, lägg i långpanna. Ringla olja ovanpå, salta och peppra.
2. Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen.