Världens godaste kycklingsallad

matig sallad på stort fat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vårig salladsdröm toppad med saftig, smakrik kyckling som lätt faller isär, och god dressing med honung och senap.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    tillagade kycklinglår (köp färdiga eller se recept)
  • 1
    näve krutonger
  • 4skiva(or)
    lufttorkad skinka
  • 4st
    ägg
  • 1knippa(or)
    färsk grön sparris
  • 2st
    morötter, strimlade
  • 100g
    sockerärtor
  • 1ask(ar)
    cocktailtomater
  • 1st
    avokado, i bitar
  • 200g
    blandad sallad
  • 100g
    valfri ost tex fetaost eller brie

Enkel honungs- & senapsdressing

  • 1tsk
    honung
  • 1-2tsk
    fransk senap
  • 1st
    citron, rivet skal och pressad
  • 1st
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1dl
    matolja

Krispiga krutonger

  • 1bit(ar)
    bröd som blivit lite torrt
  • olja, flingsalt, peppar

Så lagar du

Salladen
1. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt. Det här kan du förbereda dagen/dagarna innan.

2. Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. Gör dressing under tiden (nedan).

3. Koka äggen så att de har mjuk kärna, det tar ca 4 minuter. Spola i kallt vatten.

4. Strimla eller hyvla morötterna. Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.

5. Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Varva samtliga grönsaker på ett fat.

6. Värm kyckling och ev spad, dra isär köttet i mindre bitar. Lägg ovanpå salladen. Häll spadet ovanpå. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg.

 

Enkel honungs- & senapsdressing
Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka.


Krispiga krutonger

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp tussar av brödinkråm, lägg i långpanna. Ringla olja ovanpå, salta och peppra.

2. Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen. 

Dela det här receptet med dina vänner!