Kycklingsoppa med rödcurry

kycklingsoppa

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    risnudlar
  • 2msk
    thailändsk röd currypasta
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, 400 ml
  • 8–10 dl
    vatten + 2 kycklingbuljongtärningar (gluten- och laktosfria)
  • 2msk
    fisksås
  • 3-4 msk
    pressad lime
  • 400g
    kycklingfilé
  • 1st
    röd paprika
  • 150g
    sugar snaps
  • 4st
    salladslökar
  • 1 st
    chilifrukt, finstrimlad
  • färsk koriander

Så lagar du

1. Koka upp vatten till nudlarna.

2. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. Koka cirka 5 minuter utan lock.

3. Strimla kycklingfiléerna fint. Strimla paprika, sugar snaps och salladslök.

4. Lägg ner kycklingstrimlor och paprika i buljongen. Sjud cirka 5 minuter tills de är precis kokta. Lägg ner sockerärterna och hälften av salladslöken precis i slutet av kokningen.

5. Häll kokande vatten på nudlarna och låt stå några minuter. Häll sedan av vattnet från nudlarna och fördela dem i skålar.

6.  Lägg upp kyckling och grönsaker på nudlarna.

7. Häll buljongen över och toppa med resten av den strimlade salladslöken och finstrimlad chili samt blad av koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!