Kycklingsoppa med rödcurry
Ingredienser
4portioner
- 250grisnudlar
- 2mskthailändsk röd currypasta
- 1burk(ar)kokosmjölk, 400 ml
- 8–10 dlvatten + 2 kycklingbuljongtärningar (gluten- och laktosfria)
- 2mskfisksås
- 3-4 mskpressad lime
- 400gkycklingfilé
- 1ströd paprika
- 150gsugar snaps
- 4stsalladslökar
- 1 stchilifrukt, finstrimlad
- färsk koriander
Så lagar du
1. Koka upp vatten till nudlarna.
2. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. Koka cirka 5 minuter utan lock.
3. Strimla kycklingfiléerna fint. Strimla paprika, sugar snaps och salladslök.
4. Lägg ner kycklingstrimlor och paprika i buljongen. Sjud cirka 5 minuter tills de är precis kokta. Lägg ner sockerärterna och hälften av salladslöken precis i slutet av kokningen.
5. Häll kokande vatten på nudlarna och låt stå några minuter. Häll sedan av vattnet från nudlarna och fördela dem i skålar.
6. Lägg upp kyckling och grönsaker på nudlarna.
7. Häll buljongen över och toppa med resten av den strimlade salladslöken och finstrimlad chili samt blad av koriander.