Lammfärsspett med zucchini, rödbetor och majs
Publicerat:
2016-08-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Lammfärsspett
- 500glammfärs
- 2mskhackad färsk mynta
- 1vitlöksklyfta
- 1ägg
- salt och peppar
- 8grillpinnar
- 1grön zucchini
- olivolja
- salt och peppar
Rödbetsröra
- 2kokta rödbetor
- 100ggetost
- 2msksaft från citron
- 1tskflytande honung
- salt och peppar
- flingsalt
Majsröra
- 2dlmajskorn
- ½dlsolroskärnor
- 2mskolivolja
- 1mskcitronsaft
- 1pressad vitlöksklyfta
- 1dlriven parmesanost
- salt och peppar
Till servering
- blandade salladsblad
Så lagar du
Lammfärsspett
1. Lägg grillspetten i blöt. Blanda lammfärs med ägg, riven vitlök, hackad mynta, salt och peppar. Forma färsen till 8 avlånga rullar och stick in spetten i rullarna.
2. Grilla spetten runt om på grillen eller i en grillpanna cirka 6 minuter. Skär zucchinin i skivor, pensla på olivolja och grilla några minuter på varje sida och salta och peppra lätt. Värm eller grilla pitabröden. Lägg salladsblad på pitabröden och lägg på lammfärsrullar med en klick rödbetsröra och en klick majsröra.
Rödbetsröra
3. Koka rödbetorna och låt svalna. Riv rödbetorna på grova sidan på ett rivjärn och blanda med den smulade getosten, Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
Majsröra
4. Mixa majskorn med solroskärnor, vitlök och olja. Rör ned osten och smaka av med citronsaft, saft och peppar.