Lammfärsspett med zucchini, rödbetor och majs

Lammfärsspett.

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig rätt med goda tillbehör av nyskördare grönsaker.

Ingredienser

4portioner

Lammfärsspett

  • 500g
    lammfärs
  • 2msk
    hackad färsk mynta
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1
    ägg
  • salt och peppar
  • 8
    grillpinnar
  • 1
    grön zucchini
  • olivolja
  • salt och peppar

Rödbetsröra

  • 2
    kokta rödbetor
  • 100g
    getost
  • 2msk
    saft från citron
  • 1tsk
    flytande honung
  • salt och peppar
  • flingsalt

Majsröra

  • 2dl
    majskorn
  • ½dl
    solroskärnor
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    citronsaft
  • 1
    pressad vitlöksklyfta
  • 1dl
    riven parmesanost
  • salt och peppar

Till servering

  • blandade salladsblad

Så lagar du

Lammfärsspett

1. Lägg grillspetten i blöt. Blanda lammfärs med ägg, riven vitlök, hackad mynta, salt och peppar. Forma färsen till 8 avlånga rullar och stick in  spetten i rullarna.

2. Grilla spetten runt om på grillen eller i en grillpanna cirka 6 minuter. Skär zucchinin i skivor, pensla på olivolja och grilla några minuter på varje sida och salta och peppra lätt. Värm eller grilla pitabröden. Lägg salladsblad på pitabröden och lägg på lammfärsrullar med en klick rödbetsröra och en klick majsröra.

Rödbetsröra

3. Koka rödbetorna och låt svalna. Riv rödbetorna på grova sidan på ett rivjärn och blanda med den smulade getosten, Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.

Majsröra

4. Mixa majskorn med solroskärnor, vitlök och olja. Rör ned osten och smaka av med citronsaft, saft och peppar. 

Dela det här receptet med dina vänner!