Läskande shrub
Publicerat:
2017-03-30Tillagningstid:
Shrub är ett sätt att konservera frukt och grönt genom att låta frukten eller grönsakerna ligga och dra i socker och vinäger i upp till en vecka.
Ingredienser
Grundrecept
- 4dlskuren frukt eller grönsaker
- 2dlsocker
- 2dlvalfri vinäger
Så lagar du
1. Lägg den uppskurna frukten i en glasburk med tillhörande lock. Tillsätt sockret och mosa med en träslev. Blanda ordentligt så att sockret börjar lösas upp. Låt stå i kylskåp i ett dygn tills sockret har smält.
2. Tillsätt vinäger och rör om. Förslut burken igen och låt stå i kylen i 5–7 dagar.
3. Sila bort frukten, häll upp i flaska och förvara i kylen.
4. Serveras utspätt med kolsyrat vatten, tonic eller som smaksättare i en drink.