Läskande shrub

Läskande shrub.

Publicerat:

Tillagningstid:

Shrub är ett sätt att konservera frukt och grönt genom att låta frukten eller grönsakerna ligga och dra i socker och vinäger i upp till en vecka.

Ingredienser

Grundrecept

  • 4dl
    skuren frukt eller grönsaker
  • 2dl
    socker
  • 2dl
    valfri vinäger

Så lagar du

1. Lägg den uppskurna frukten i en glasburk med tillhörande lock. Tillsätt sockret och mosa med en träslev. Blanda ordentligt så att sockret börjar lösas upp. Låt stå i kylskåp i ett dygn tills sockret har smält.

2. Tillsätt vinäger och rör om. Förslut burken igen och låt stå i kylen i 5–7 dagar.

3. Sila bort frukten, häll upp i flaska och förvara i kylen.

4. Serveras utspätt med kolsyrat vatten, tonic eller som smaksättare i en drink.

Dela det här receptet med dina vänner!