Lättgjord injera
Publicerat:
2018-09-04Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 3dlvetemjöl
- 1dlfint rågmjöl
- 2tskbakpulver
- ½tsksalt
- 5dlkolsyrat vatten
- 2mskvitvinsvinäger
Så lagar du
1. Blanda båda mjölsorter, salt och bakpulver i en bunke. Lägg sedan i en mixer och kör några varv eller sikta ner det i en annan bunke med en fintrådig sil. Detta gör du för att få mjölet luftigt i konsistensen. Samtidigt som du rör om häller du i kolsyrat vatten och vinäger.
2. Täck bunken med en plastpåse och låt stå i 10 min.
3. Hetta upp en torr nonstick stekpanna, låt bli ganska varm och häll i smet. Grädda pannkakan bara på en sida tills den blir torr på ovansidan och får färg undertill.
OBS! Lägg inte pannkakorna på varandra eftersom de lätt klibbas ihop, lägg på tallrik eller ett bakplåtspapper med ovansidan uppåt. När de har svalnat kan du rulla dem och lägga på ett fat, servera med ett gott tillbehör, tex mesir wat.