Laxtartar med kantareller

Laxtartar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Finhackad lax med örter, citron och dijonsenap serveras med smörstekta kantareller.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färsk lax
  • 2msk
    finhackad dill
  • 2tsk
    finhackad färsk dragon
  • ½st
    citron
  • 2msk
    strösocker
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    dijonsenap
  • ½tsk
    kinesisk soja
  • 200g
    kantareller
  • 100g
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Finhacka laxen, blanda med örterna, pressa över citron och strö över socker och salt.

2. Tillsätt, senap och soja och vänd ihop. Forma till fina ägg.

3. Stek kantarellerna i rikligt med smör, salta och peppra. Servera laxentartaren med nystekta kantareller.

Dela det här receptet med dina vänner!