Lila nudelwok med jordnötssås

vegorätt-wok-rödkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här smakrika wokrätten är riktig snabbmat gjord med massvis av härliga grönsaker och en kryddig jordnötssås som verkligen gör det där lilla extra.

Ingredienser

4portioner

Asiatisk wok

  • rödkålshuvud
  • 2st
    paprikor
  • 2st
    morötter
  • 15st
    sockerärtor
  • ½st
    purjolök
  • 1msk
    riven ingefära
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    kinesisk soja
  • 2msk
    sesamfrö
  • 100g
    glasnudlar

Jordnötssås

  • 1st
    liten gul lök
  • 4dl
    salta jordnötter
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • 2tsk
    röd currypasta
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    riven ingefära
  • 1-2msk
    tamari

Så lagar du

Wok

1. Riv kålen med mandolin eller så tunt du kan med kniv.  Strimla paprika, morot och purjo i ca 10 cm längder.

2. Woka på hög värme tillsammans med lite rapsolja tills kålen mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Koka under tiden glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen, kelpnudlar behöver inte kokas.

3. Tillsätt riven ingefära och vitlök, soja samt sesamfrö till woken, blanda runt. Tillsätt slutligen nudlarna och sockerärtor.

Sås

1. Hacka löken och fräs med lite olja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt chilipasta, riven vitlök och ingefära, fräs ytterligare någon minut.

2. Mixa samman jordnötter och kokosmjölk, häll i stekpannan tillsammans med tamari och låt allt koka samman någon minut.  

Dela det här receptet med dina vänner!