Lila nudelwok med jordnötssås
Publicerat:
2016-02-15Tillagningstid:
Den här smakrika wokrätten är riktig snabbmat gjord med massvis av härliga grönsaker och en kryddig jordnötssås som verkligen gör det där lilla extra.
Ingredienser
4portioner
Asiatisk wok
- ⅓rödkålshuvud
- 2stpaprikor
- 2stmorötter
- 15stsockerärtor
- ½stpurjolök
- 1mskriven ingefära
- 2stvitlöksklyftor
- 1mskkinesisk soja
- 2msksesamfrö
- 100gglasnudlar
Jordnötssås
- 1stliten gul lök
- 4dlsalta jordnötter
- 1burk(ar)kokosmjölk
- 2tskröd currypasta
- 2stvitlöksklyftor
- 1mskriven ingefära
- 1-2msktamari
Så lagar du
Wok
1. Riv kålen med mandolin eller så tunt du kan med kniv. Strimla paprika, morot och purjo i ca 10 cm längder.
2. Woka på hög värme tillsammans med lite rapsolja tills kålen mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Koka under tiden glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen, kelpnudlar behöver inte kokas.
3. Tillsätt riven ingefära och vitlök, soja samt sesamfrö till woken, blanda runt. Tillsätt slutligen nudlarna och sockerärtor.
Sås
1. Hacka löken och fräs med lite olja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt chilipasta, riven vitlök och ingefära, fräs ytterligare någon minut.
2. Mixa samman jordnötter och kokosmjölk, häll i stekpannan tillsammans med tamari och låt allt koka samman någon minut.