Lilian Mannerströms köttbullar
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 400gnötfärs
- 400gblandfärs
- 1dlgräddmjölk (½ dl mjölk ½ dl grädde)
- 1dlströbröd
- 1ägg
- ½dlvatten
- 2medelstora kokta potatisar
- 2små gul lökar
- 1mskfarinsocker
- 3mskansjovisspad
- 2mskkoncentrerad kalvfond
- 2msksoja
- salt och nymalen vitpeppar
- smör till stekning
Så lagar du
1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i ca 10 minuter.
2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.
3. Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.
4. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
5. Forma runda små köttbullar ca 25g st och stek gyllenbruna i
smör.