Lingonrutor med krispig kaneltopp
Publicerat:
2020-09-30Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ljuvliga lingonrutor där lingonens syra möter kola och kanel med en krispig havretopp.
Ingredienser
30portioner
- 200gsmör
- 1ägg
- 2dlströsocker
- 2tskvaniljsocker
- 5dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 2½dllingonsylt
Topping
- 75gsmör
- 3dlhavregryn
- 1dlvetemjöl
- ½dlljus sirap
- 2tskkanel, malen
- ½dlströsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader om du har varmluftsugn.
2. Rör ihop smör, ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, arbeta ihop till en smidig deg.
3. Tryck ut degen i smord eller bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Bred sylt ovanpå.
Topping
1. Smält smör, rör ner resterande ingredienser. Fördela ovanpå sylten.
2. Grädda på näst nedersta falsen ca 20 minuter eller till kakan är genomgräddad.
3. Låt svalna och skär i rutor.
Tips
Kakan går bra att frysa.