Linguine med sparris och jätteräkor
Publicerat:
2017-04-27Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400glinguinepasta
- 450gASC-certifierade jätteräkor
- 400ggrön sparris
- 2+2mskolivolja
- 2stvitlöksklyftor
- salt, svartpeppar och chilipeppar
- ½dlfinhackad bladpersilja
- 1stcitroner, skal och saft
- 50grumstemprerat smör
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Blanda 2 msk olivolja, 1 finhackad vitlök, salt och peppar i en skål och vänd sparrisen i oljan. Lägg upp i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Dela en citron i två delar och lägg på plåten med snittsidan uppåt. Rosta i ugnen i 4-6 minuter.
3. Häll 2 msk ny olja i skålen, lägg i en finhackad vitlöksklyfta ½ tsk salt, svartpeppar, ¼ tsk chiliflakes och 2-3 msk finhackad bladpersilja. Vänd räkorna i oljan.
4. Maka sparrisen åt sidan och gör plats för dina räkor. Klicka smör på räkorna och sparrisen. Sätt in i ugnen och rosta i ytterligare 5-8 minuter. Räkorna ska bli ljust rosa.
5. Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
6. Häll av pastan.
7. Ta ut plåten och pressa försiktigt saften från citron över alltihop. Vänd i pastan och blanda om ordentligt.
8. Smaka av med salt, riv över citronzest från en citron och strö över finhackad persilja.
Servera med detsamma.