Linsgryta med fisk, fågel eller mitt i mellan
Publicerat:
2020-03-19Tillagningstid:
Enkel och smakrik linsgryta som du givetvis kan använda vilka linser som helst. Det fina med denna gryta är att det funkar till alla former av buljonger. Använder du fiskbuljong så testa att garnera med tillexempel alger som finns som torrvara så att du bara behöver blöta upp dom i vatten. Det är ett jättegott och vackert garnityr.
Ingredienser
2portioner
- 1litervatten
- 1mskolja
- 2dlröda linser
- saft från ½ citron
- 1gul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- ca 100gstrimlad paprika på burk, eller färsk
- 1tskkardemummakärnor
- 1tskspiskummin
- 2tskfarinsocker
- 2krmchiliflakes
- 1buljongtärning, fisk, kyckling, grönsak eller kött
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala och hacka löken grovt, skala och hacka vitlöken fint.
2. Hetta upp en kastrull på medeltemperatur och svetta löken tillsammans med kardemumman, chilin och spiskumminen.
3. Slå på vattnet och linserna och sjud på medeltemperatur. När linserna kokat klart så lägger du i resten av ingredienserna och ökar temperaturen något och låt det bubbla i 2 minuter.
4. Smaka av med salt och några varv men svartpepparkvarnen. Garnera med någon krydda eller med alger tillexempel.