Ljummen grönsakssallad med ugnsbakad lax
Publicerat:
2017-01-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Ljummen grönsakssallad
- 2mskraps- eller olivolja
- 200gbroccoli
- ½huvud blomkål
- ½huvud spetskål
- 1ask(ar)fältsallad (machesallad)
- ½stgranatäpple (kärnorna)
- 1mskgrovhackad dill
- 1mskhackad koriander
- 1mskhackad mynta
- ½stcitron (saften)
- 1mskkallpressad olivolja
- salt och peppar
Fisken
- 600glaxfilé
- 1nypa(or)flingsalt
- 1mskrapsolja
Spenatkräm
- 1påse(ar)babyspenat
- ½dlcashewnötter
- 1nypa(or)salt
- 1-2dlmatlagningsyoghurt
- ½stcitron (saften)
- salt och peppar
Så lagar du
1. Laxen: Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form, ringla lite olja och strö salt över. Baka laxen i mitten av ugnen i cirka 17 minuter tills den har fått lite färg och är färdig. (Du ser att fisken är färdig på att köttet inte är genomskinligt).
2. Ljummen grönsakssallad: Koka upp vatten i en stor kastrull och salta lätt. Skiva broccoli och blomkål i ca ½ cm tjocka skivor. Skär spetskålen i klyftor och plocka sedan ner klyftorna blad för blad. Koka i ca 30 sekunder och häll sedan av vattnet.
3. Lägg de varma grönsakerna i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
4. Spenatkräm: Lägg alla ingredienser i ett mixerglas och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg gärna upp salladen på ett stort fat. Servera laxen och spenatkrämen till.