Lussevåffla
Publicerat:
2024-11-23Ge dina gamla lussebullar nytt liv genom att förvandla dem till gyllene våfflor fyllda med god mjölkchoklad och skumtomtar.
Toppa med vispad grädde och din favorit sylt. Perfekta för att överraska familj och vänner under adventsfikat eller som en lyxig frukost på luciamorgonen.
Ingredienser
- “Gamla lussebullar”
- Mjölkchoklad
- Skumtomtar
- Vispad grädde
- Valfri sylt
Så lagar du
1. Värm våffeljärnet
2. Stoppa in en skumtomte och lite choklad i lussebullen.
3. Lägg lussebullen i järnet och våffla en kort stund.
4. Servera direkt – lite grädde och sylt är också gott som tillbehör.
TIPS
1. Det kan vara lite frestande att stoppa i många skumtomtar, men de sväller och kan smälta och rinna ut ur lussebullen
2. Var försiktigt så att du inte bränner dig, och så att de inte bränner fast i våffeljärnet.
3. Servera med det du tycker om, som glass och färska eller frysta bär.
4. Om det kletar fast i våffeljärnet finns en smart rengöringsvåffla! Den gör du av: 1/2 dl vatten, 1 dl vetemjöl och 2 msk salt. Grädda som vanligt och när våfflan är klar är den inte god - men vips är våffeljärnet rent och fint igen!