Lyxig varm choklad med topping
Publicerat:
2016-03-11Tillagningstid:
Varm choklad är alltid varm choklad, men det här pulvret tar den till helt nya höjder. Avnjuts med festlig topping!
Ingredienser
6portioner
Chokladpulver
- 100gmörk choklad, ca 70%
- 1dlkakao
- ½-1dlråsocker
- 1tskvaniljsocker
- ½tskkanel
- ½tskkardemumma
- ½tsksalt
Servering
- 8dlmjölk
- 1dlvispgrädde
- minimarshmallows, kakao, chokladsås, riven choklad, kardemumma eller kanel
Så lagar du
1. Finhacka den mörka chokladen. Lägg samtliga ingredienser till pulverblandningen i en burk med tättslutande lock, stäng locket och skaka.
2. Värm mjölken, häll upp i koppar och tillsätt 1-2 msk av chokladpulvret. Vispa grädden.
3. Garnera med spritsad grädde och önskad topping och servera.